Vrouw krijgt een vingerprik voor een EMB bloed analyse.

Een EMB-analyse laten afnemen bij MedicalMove geeft nieuwe inzichten in jouw lichaam. Wat is het? Wanneer de analyse uitvoeren? Hoe gaat het in zijn werk? En waar krijg je inzicht in? Dat leggen we graag uit in deze blog.

 

Wat is een EMB-analyse?

EMB staat voor Energetische Morfologische Bloedtest, vroeger ook wel Levend Bloed Analyse Test genoemd. De testen zijn tegenwoordig steeds populairder, omdat het je precies laat zien wat er ‘mis’ is in je lichaam en wat je moet doen om de balans weer te herstellen. Zo kijkt de analyse naar je bloedwaardes, hormonen, stresswaarden, vitaminen/ mineralen en voedingsstoffen. En dat met een enkel buisje bloed.

Daarnaast geeft de test ook enorm veel waardevolle en bruikbare informatie over meridiaan- en pathologische verstoring van het lichaam weer. Onderwerpen waarover de medewerkers van MedicalMove je alles kunnen vertellen.

 

Wanneer de analyse uitvoeren?

De EMB-analyse is in principe altijd mogelijk om af te nemen. Echter is het vooral aan te raden, als de volgende punten herkenbaar zijn:

 • je hebt al een tijdje last van wat vagere klachten en weet niet precies waar het vandaan komt;
 • je bent de laatste tijd erg vermoeid en futloos;
 • je bent nieuwsgierig of jouw vitamines en mineralen op niveau zijn;
 • je hebt al diverse onderzoeken gehad, maar er is niets gevonden;
 • je hebt geen klachten en wilt gewoon graag een APK voor je lichaam.

Ook bij een van onderstaande vragen is deze analyse een uitkomst:

Kan ik wel tegen brood? Hoe verdraag ik lactose? Waarom val ik niet af tijdens mijn dieet? Wat doen gluten met mijn lichaam? Moet ik vitamine C slikken? Heb ik een vitaminetekort? Waarom slaap ik slecht? Hoe komt het dat ik zo moe ben? Hoe is mijn hormonale huishouding? Kan ik mijn vruchtbaarheid verbeteren?

 

Hoe gaat een EMB-analyse in zijn werk bij MedicalMove?

De prikpen prikt eenvoudig in je vinger en op deze manier nemen wij druppels bloed af. Dit is een snelle manier van bloedafname waar weinig bloed voor nodig is. Daarna druk je jouw vinger tegen een papiertje. Hiermee is het stollingsproces te meten. Ook hier voel je weinig van. Geen fan van bloed? Geen probleem, je mag de andere kant op kijken. En het is zo voorbij.

Nadat het bloed is verzameld, vul je een korte vragenlijst in. De vragenlijst en het buisje bloed stuurt de medewerker van MedicalMove naar het lab (EMB B.V.). In het laboratorium analyseren ze het bloed en kijken ze naar de patronen in jouw waardes. Binnen 2 à 3 weken is de uitslag bekend en zullen de medewerkers van MedicalMove aan de hand van de uitslag een uitgebreid advies en bijpassend voedings- en suppletie plan uitwerken. Tijdens een persoonlijk gesprek bespreek je samen met de medewerkers de resultaten van de analyse.

Welke inzichten geven een EMB-analyse?

De uitslag van een EMB-analyse geeft je inzichten in 6 verschillende hoofdonderwerpen:

 1. basis hematologie en microscopisch bloedonderzoek
 2. vitaminen
 3. mineralen
 4. hormonen
 5. neurotransmitters
 6. energetische pathogeen belasting
 7. energetische intoleranties.

Met een balkje van 0 tot 100 laat de analyse zien welke waardes voor jouw lichaam van toepassing zijn. In het advies van MedicalMove staat beschreven welke verbeteringen van toepassing zijn. Verbeteringen zijn bijvoorbeeld: (meer) omega 3 slikken, de inname van gluten verminderen, rustiger aandoen om stresswaardes te verlagen of beginnen met intermittent fasting.

Benieuwd naar welke inzichten de EMB-analyse kan geven in jouw lichaam? Neem gerust contact met ons op of plan direct een afspraak.