ayurvedische massage

Ontdek de verrijkende ervaring van Ayurvedische massage, die in veel opzichten vergelijkbaar is met een ontspanningsmassage, maar een diepere filosofie en specifieke doelen omarmt.

maak direct een afspraak

de kracht van ayurveda 

Een ayurvedische massage is in veel opzichten vergelijkbaar met een ontspanningsmassage. Echter zit er bij deze massage nog een diepere gedachten gang achter en masseer je met een specifiek doel. Het doel van een ayurvedische massage is om evenwicht op geestelijk en spiritueel vlak te verhogen. 

 

Vrouw die gemasseerd word met een ayurvedischemassage
Ayurveda 

Ayurveda, betekend ook wel de kunst van het leven. Hierbij wordt uitgegaan van de drie dosha’s, Pitta, Vata en Kapha, deze geven inzicht in de constitutie van een persoon.

Alle drie de dosha’s komen bij ieder mens voor, maar meestal is één van de dosha’s prominenter aanwezig.

Dit geeft inzicht in wat voor menstype iemand is. Bij een ayurvedische massage wordt er samen met de behandelaar gekeken welke dosha er uit balans is en op basis daarvan wordt de behandeling afgestemd.

Medical Move en Ayurveda 

Bij medical Move staab we voor niet zomaar behandelen maar behandelen met een gedachten gang en doel voor onze mensen.  

Is de ontvanger bijvoorbeeld erg onrustig en gestrest? Dan is er waarschijnlijk een overmaat aan Vata-energie aanwezig. De massage wordt dan gehouden met rustige bewegingen en rijke, warm-kruidige olie.

Is de ontvanger juist lusteloos en vermoeid? Dan is een Kapha massage meer op zijn plek, waarbij er minder olie wordt gebruikt, met opwekende geuren en worden er kortere, snellere bewegingen toegepast.

 

Prijs: 45 minuten voor €65,-

 

 Bekijk hieronder alvast welke type   het meeste bij jouw past en boek je fijne ayurvedische massage.

De verschillende dosha’s

Pitta-type

Pitta types staan ook wel bekend als vuurtypes. Wanneer pitta-types in balans zijn staan zij vaak bekend als intelligente, sociale en tevreden mensen.

Wanneer ze uit balans zijn kan dit leiden tot prikkelbaarheid, zijn zij sneller gefrustreerd of boos.

 Pitta types hebben vaak een normale, sterke bouw. Ze zijn assertief en zelfverzekerd. Ze zijn scherp van geest, competitief en raken snel oververhit. Vaak hebben ze wat betreft eten een voorkeur voor vlees (hartig), koffie (bitter) en koud eten.

Vata-type

Vata types staan bekend als lucht types. Wanneer een vata-type in balans is zijn ze vaak erg creatief en hebben zij een onvermoeibare energie.

Wanneer ze uit balans zijn leidt het vaak tot angstige gevoelens en onzekerheid.

Vata types hebben vaak slank postuur. Zijn erg bewegelijk en praten snel. Ze slapen licht en zijn soms snel afgeleid. Vata types hebben de neiging om te piekeren en zich snel zorgen te maken. Ook zijn ze enigszins impulsief. Wat betreft voedsel hebben zij vaak een voorkeur voor zoet. Vata types hebben het over het algemeen snel koud.

Kapha-type

Kapha types staan ook wel bekend als water of aarde types. Wanneer een Kapha type in balans is zijn het erg evenwichtige, stabiele en krachtige mensen met veel geduld.

Wanneer een Kapha type uit balans is kan het leiden tot luiheid, ontlopen van uitdagingen, uitstelgedrag en ongezond eten.

Kapha types hebben van nature vaak een stevig postuur, en zijn erg sterk. Ze bewegen rustig, komen langzaam op start maar als ze op gang zijn gekomen hebben ze veel uithoudings, en doorzettingsvermogen. Kapha types zijn erg loyaal en men omschrijft hen veelal als vriendelijk. Kapha types hebben vaak geen sterke voorkeur voor bepaalde smaken, maar zijn vaak wel emotionele eters.

WAAROM medical move?

w

persoonlijke aandacht

Onze therapeuten nemen de tijd voor je.

Z

duidelijke informatie

Wij vinden het belangrijk dat jijzelf begrijpt waar de klacht
vandaan komt en weet wat je eraan kan doen.

juiste training & begeleiding

De juiste oefeningen, begeleiding 1-op-1.
De oefeningen zelf voelen en goed uitvoeren.

i

Complete adviezen en analyses

Met een team specialisten die de kennis hebben om de klacht bij de oorzaak te behandelen.

OPENINGSTIJDEN

Maandag:     09:00-21:00
Dinsdag:       07:00-21:00
Woensdag:   07:00 - 21:00
Donderdag:  07:00-21:00
Vrijdag:          07:00-17:00
Zaterdag:      08:00-12:00
Zondag:        Gesloten

Hoe bereik je ons?

Medical Move
Oosteinde 34
2361 HE Warmond

info@medicalmove.nl
0252 365011

VOLG ONS OP

Logo van medical move