Beste Medical Mover,

Het is alweer half december en 2023 komt alweer inzicht. Niet het allerleukste maar wel het moment om je zorg verzekering weer onder de loep te nemen want alleen in december kan je nog overstappen naar een andere zorg verzekeraar.

In 2023 blijven wij werken zoals u van ons gewend bent. Dat wil zeggen geen contracten met de zorgverzekeraars zodat wij onze eigen behandelstrategie kunnen bepalen en u naar onze mening zo de beste zorg kunnen bieden. Het is jullie vast niet ontgaan dat er veel commotie is rondom de fysiotherapie en de vergoedingen.
Om de kwaliteit te blijven bieden die jullie van ons gewend zijn, zijn wij ook genoodzaakt onze tarieven voor 2023 om hoog te doen. Ons tarief gaat naar 42 euro per behandeling van maximaal 30 minuten.

Voor ons een des te belangrijker punt om jullie te informeren over de vergoedingen van de zorgverzekeraar voor 2023.

Er zijn een aantal grote zorgverzekeraars die weer kleine groepen onder hun hebben, belangrijk om te weten is dat deze uiteindelijk vallen onder de grote zorgverzekeraars. Vaak zijn de vergoedingen van deze groepen enigszins gelijk. Hieronder ziet u de onderverdeling van de zorg verzekeraars.

schematisch overzicht van welke zorgverzekeraar bij welke zorgverzekering hoort.

Restitutiepolis of naturapolis

Het bedrag dat u terugkrijgt hangt niet alleen af van welke zorg verzekeraar u kiest maar ook welke vorm polis u kiest. Zo krijg je bij een natura of budget polis vaak maar 70% van het door de zorgverzekeraar vastgestelde tarief vergoed en bij restitutie of vrije keuze 100% van de rekening vergoed. Let hierbij ook weer op de kleine lettertjes. Sommige zorg verzekeraars hebben een limiet gesteld op de vergoeding. Zo hebben een aantal zorgverzekeraars een maximumtarief ingesteld en een aantal zorgverzekeraars een marktconform tarief.

2023

De zorgverzekeraars hebben allemaal hun poliskosten kenbaar moeten maken en hun vergoedingen. Bij gecontracteerde zorg is dit een duidelijk overzicht en met vaste vergoedingen. Voor de ongecontracteerde zorg laten een aantal zorg verzekeraars dit minder duidelijk zien. Zij geven aan dat ze een percentage of het hele bedrag vergoeding van het marktconform tarief. Het nadeel is dat er geen vast marktconform tarief gehanteerd is. Zo lopen de kosten van ongecontracteerde vergoedingen bij fysio uit tussen de 40 en 70 euro.

Wij hebben de tarieven per zorg verzekeraar verzameld die bekend gemaakt zijn voor 2023. Deze zijn te vinden via onderstaande knop. Een aantal zorgverzekeraars geven dus alleen marktconform aan. Hier hebben wij wel de status van 2022 bij gezet.

Verdiep u dus nog even goed in de zorgverzekering voor 2023 als u niet voor verassingen wilt komen te staan. Kijk naar wat u nodig heeft voor zorg en kies de zorgverzekering die hier het beste bij past. Bel altijd nog even naar de desbetreffende verzekering om dit goed uit te vragen.

Succes met uw keuze en als u nog vragen heeft kan u altijd bij ons terecht. Wij denken graag met u mee!