Een vrouw die met haar handen in haar haar zit doordat ze stress ervaart.

Een veel voorkomend gezondheidsprobleem: stress. Veel mensen hebben er last van en het heeft vaak een grote impact op onze algehele gezondheid. Een hoge mate van stress kan leiden tot fysieke en psychische problemen. Om dit te verhelpen en in de toekomst te voorkomen geven wij je 3 tips om stress te verminderen.

Kies voor jezelf

Nee, we bedoelen niet dat je nooit meer iets voor iemand anders kan doen. We bedoelen dat je eens wat vaker tijd moet vrijmaken voor jezelf. Me-time is belangrijk. Het helpt je te ontspannen en gedachten op een rijtje te zetten. Neem elke dag tijd minimaal een half uur de tijd om te ontspannen. Je zou kunnen lezen, mediteren, schrijven of een andere manier van ontspanning die voor jou werkt. Kies in ieder geval voor een activiteit die je lichaam en geest echt tot rust brengt. Ook zou het voor jou heel goed kunnen werken om eens met iemand te praten. Praat met iemand die jij vertrouwt en breng op deze manier jouw geest tot rust door al jouw gedachten op een rijtje te zetten.

Blijf bewegen

Lichaamsbeweging is zo ontzettend belangrijk. Je hoeft er niet eens voor naar de sportschool. Activiteiten zoals wandelen, joggen, fietsen of zwemmen helpen al om stress te verlichten. Uit onderzoek blijkt dat lichaamsbeweging je hersenen stimuleert om stoffen te produceren die jouw stemming en energieniveau verbeteren.

Eet gezond

Jouw geest in balans houden door gezond te eten. Het is zeker mogelijk. Gezonde en voedzame voedingsmiddelen zorgen ervoor dat jouw lichaam en brein energiek en gezond blijven. Laat zoveel mogelijk verzadigd vet, suiker en verwerkte voedingsmiddelen staan. Kies eerder voor volkoren granen, fruit, groenten, magere eiwitten of vezels.

Wil je meer weten of heb je hulp nodig bij het verminderen van stress? Neem gerust contact met ons op. Samen kijken we hoe wij jou kunnen helpen.