intermittent fasten

Intermittent betekend periodiek. Oftwel bepaalde periodes niet en bepaalde periodes wel eten. De Kern van IF komt er dan ook op neer dat je eet binnen bepaalde tijden.

maak een afspraak

geen hype maar een leefstijl!

Wat is intermittent fasten?
Intermittent betekend periodiek. Oftwel bepaalde periodes niet en bepaalde periodes wel eten. De Kern van IF komt er dan ook op neer dat je eet binnen bepaalde tijden. Uiteraard kan hierbij een bepaalde richtlijn m.b.t. gezond eten niet ontbreken.

 

Waarom intermittent fasten?
De afgelopen tijd is Intermittent fasten veel in het nieuws, het zou gezond voor je zijn maar met name word het geintroduceerd om af te vallen. Gewicht verliezen kan een positief bijkomend effect zijn van IF maar is niet onze insteek. Wat dan wel? Als je je gaat verdiepen in de werking van IF en de werking van het lichaam zal je merken dat het een zeer positief effect heeft op veel processen in je lichaam. Misschien vraag je je nu af maar welke processen dan en waarom is een tijd niet eten dan zo goed voor je?
De processen en de werking hiervan is een zeer technisch verhaal maar ik ga je hier toch proberen een stukje weg wijs in te maken.

Rust voor je darmen
Een van de systemen die zeker baat heeft bij IF zijn je darmen. Iedere keer als je iets eet, vindt er een kleine ontstekings reactie plaats in je darmen. Dit is niks ernstigs, zelfs normaal, zelfs zo normaal dat als je dat niet zou hebben je dood zou gaan. Het is een teken dat je immuunsysteem nog steeds actief bezig is. Normaal gesproken duurt de ontstekingsreactie bij een gezond persoon 16 uur. Als je kijkt naar het westerse maaltijs patroon zal je zien dat onze darmen vrijwel nooit zonder deze onstekingsreactie zit. 
De basis van veel fysieke klachten zit hem hierin en zijn dus relatief simpel op te verminderden of zelfs op te lossen. Kan het wel zo simpel zijn? Ja zo simpel kan het zijn. Daarnaast heeft IF invloed op je flexibiliteit van je lichaam, positief effect op je bloed suiker spiegel en krijg je je energie terug!

Voor wie is intermittent fasten?
IF kan voor veel mensen een uitkomst bieden maar is zeker niet voor iedereen geschikt. Overleg altijd met een arts als je zwanger bent, bekend met met hart problematiek, diabetes hebt of 
In het begin vergt IF een ijzersterke wil en discipline, je lichaam en je mind worden getest op hun flexibiliteit. Bij de meeste mensen zie je dat dat zij hieraan gewend zijn tussen de drie en 7 dagen. Heb jij dit niet, word je misselijk, duizelig etc? Je kan dan met ons overleggen, met een arts of het IF past simpel weg niet bij jou lichaam. 

Hoe kan ik starten?
In principe kan je ieder moment starten maar hoe start je? Een deel van de mensen zoekt hun informatie op internet en start hiermee zelf. Een aantal mensen worden begeleid door hun arts of dieetist. 
Wat is goed? Er is geen goed of slecht. Wees er wel van bewust dat als je informatie op internet zoekt en je bent nog helemaal blanco, het lastig is om te filteren welke informatie klopt. Zoek vooral naar de gene die dieper in gaan op de positioeve invloeden van de systemen in het lichaam en staar je niet blind op alleen het afvallen.Ook wij kunnen je hierbij helpen, persoonlijk of met ons online programma.

Hoe werkt het?
– 28 dagen iedere dag een mail met adviezen en tips
– Je wordt begeleid en samen met jou kijken we naar welke vorm het beste bij je past
– Besloten facebook groep waarin je je vragen kan stellen en ervaringen kan delen
– Je kan persoonlijke vragen 

Overtuigd? Meld je aan!

Nog niet overtuigd? Probeer het en raak overtuigd! Wat zijn vier weken op een mensen leven?

WAAROM medical move?

w

persoonlijke aandacht

Onze therapeuten nemen de tijd voor je.

Z

duidelijke informatie

Wij vinden het belangrijk dat jijzelf begrijpt waar de klacht
vandaan komt en weet wat je eraan kan doen.

juiste training & begeleiding

De juiste oefeningen, begeleiding 1-op-1.
De oefeningen zelf voelen en goed uitvoeren.

i

Complete adviezen en analyses

Met een team specialisten die de kennis hebben om de klacht bij de oorzaak te behandelen.

OPENINGSTIJDEN

Maandag:     09:00-21:00
Dinsdag:       07:00-21:00
Woensdag:   07:00 - 21:00
Donderdag:  07:00-21:00
Vrijdag:          07:00-17:00
Zaterdag:      08:00-12:00
Zondag:        Gesloten

Hoe bereik je ons?

Medical Move
Oosteinde 34
2361 HE Warmond

info@medicalmove.nl
0252 365011

VOLG ONS OP

Logo van medical move